середу, 27 червня 2007 р.

Наша міліція нас береже

За останніх кілька днів обікрали машини двох моїх знайомих. Поцупили в тому числі і документи. Злодійня тішиться. А нормальні люди мають великі менінгіти. Це ж яким моральним виродком треба бути, щоб красти документи? Відрубування злодіям рук, як це колись робили на Сході, виглядає дуже доречним покаранням.
А що ж робить наша доблесна міліція? Може оберігає спокій громадян і ловить злочинців? А дзузьки! Нещодавно в Одесі ця сама міліція знову відзначилася ганебною поведінкою, допомагаючи місцевій владі ставити пам"ятник російській цариці Катерині II. В Одесі дістали місцеві козаки (так, вони таки там є!). Заслуги ж цієї цариці перед українським народом усім відомі і справді варті вшанування пам"ятником - саме вона зруйнувала Запорізьку Січ і закатувала десятки тисяч людей.
Цікаво також, що Кореспондент просто замовчав цей факт. Ганьба...
Але навіщо дивуватись міліції одеській, якщо знову ж таки днями відзначились і львівські захисники порядку. Вибивали зізнання з якогось підлітка. Хлопець має всі шанси піти по слідам Мозоли. Про який позитивний імідж міліції може взагалі йти мова?

понеділок, 18 червня 2007 р.

Росте черешня у Львові при дорозі

Гуляв в неділю. Погода була гарна. На озеро поїхати не вийшло, тому гуляв містом. Майже кожної прогулянки можна зауважити щось цікаве. Просто треба... дивитись навколо.
Зауважив вражаючу картину. Мама з татом скубали собі черешні. 2 метри від однієї з найнавантаженіших вулиць міста. І вони ті черешні їли. Мало того, вони додумались ними годувати ще й свою маленьку дитину...
Це ж треба, щоб в наш час доросла людина їла будь-що, що росте біля дороги? Адже в нас по вулицях вже давно замість бричок їздять авта. Такі металеві штуки, які рухаються спалюючи пальне. Пальне дуже часто є бензином. І бензин цей не з ЄС до нас привозять, а з рідних нафтопереробних заводів. А там для стійкості в бензин додають свинець. Свинець. В черешнях, які ростуть біля дороги вміст свинцю, мабуть, такий, що його економічно вигідно можна з цих же черешень і отримувати... А дехто ці черешеньки їсть. І діточок своїх годує...

Хліб подорожчав

Так-так. У Львові подорожчав хліб. Не дуже, але таки подорожчав.
Посуха (чи то пак людське бажання нажитись на посусі) уже дається взнаки.
Я вважав, і далі вважаю, що ціни будуть рости. Істотно. Готуйтесь!

суботу, 16 червня 2007 р.

Київський експрес

Повертався я оце з Києва "Київським експресом". Якщо хтось не знає, то це поїзд тільки з сидячими місцями. У старих вагонах всередині зробили ремонт і поставили крісла. Трохи нагадує лікак :)
На дворі стояла спека. А у вагонах було неначе у духовці. Кватирки хоч і повідкривали, але якогось полегшення вони не приносили. Принаймні тим, хто сидів біля проходу, а не біля вікон. Жодного натяку на протяг.
А ще там показували фільми. Там в кожному вагоні є по 2 телевізори. 2 тому що одна половина крісел повернута по ходу поїзда, а одруга половина - в протилежну сторону. Фільми були жахливі. Радянські. Є багато справді хороших радянських фільмів. Але там крутили якусь муру.
Трохи рятували ситуацію провідники. Пропонували чай-каву-воду-пиво. Молодці. Мені взагалі найбільше на залізниці подобаються провідники. Справді приємні люди. Живий приклад того, що навіть у нас держслужбовці можуть нормально поводитися.

Запасайтесь харчами

Всі знають, що на Україні цього року посуха (це, правда, не стосується, західних областей). Отож, запасайтесь харчами. Вони будуть дорожчати. Вони вже дорожчають. І дорожчатимуть далі.
Наш "славний" уряд "не бачить підстав для подорожчання хліба". Але там взагалі рідко щось "бачать". Тому не раджу на них сподіватися.
Парадокс в тому, що на світовому ринку є річний надлишок харчів (тих, які можуть довго зберігатисьЄ крупи, цукор...). Але оскільки наш аргарний ринок є закритим, то ці надлишки в Україну не потраплять.

Аварія біля податкової

Сьогодні зранку прямо біля податкової бува аварія. Особливість цієї була в тому, що одна з машин була ДАІ-шною. Причому саме її водій порушив правила - виїхав на смугу зутрічного руху. Він протаранив другу машину в дверцята водія. Виглядало на те, що постраждалі були - поруч уже стояла швидка.
У цієї історії сумна мораль. Знаючи, якими наші типу правоохоронні органи є насправді, мабуть, винним зроблять дядька, який собі нормально їхав не порушуючи правил, а ДАІ-шника відмажуть.
А потім ДАІ-ші чинуші лицемірно дивуються перед камерами, коли їм показують результати опитувань про ставлення людей до їхньої структури.

середу, 13 червня 2007 р.

Франківський районний РАГС

Після невдачі з центральним РАГСом подався я до Франківського. Будівля не така помпезна, але дуже симпатична.
Режим роботи приблизно такий як і в цетральному, але орд народу там немає. Черга якщо і є, то моленька. До того ж працюють тут оперативно - і довго ніхто не чекає.
Дають заповнити бланк. І заплатити мито. 85 копійок. Платиться поруч в Ощадбанку. Вартість послуг банку - 2 гривні :)
Я справився за годину. Але якщо хтось поспішає, то можна цей час скоротити вдвічі. Просто поки одна людина заповнює анкету, друга платить мито.
Є кілька моментів, які треба враховувати, коли несеш заяву:
  • Мати кілька гривень :)
  • Мати паспорти;
  • Принаймні хтось один має бути з того району, де розташований РАГС;
  • хлопець має знати назву свого військомату (правда, цього ніхто не перевіряє);
  • не треба йти в період, коли нарід ордами платить за комунальні послуги, і коли видають пенсію (підозрюю, що тоді черга в банку - як за радянських часів за ковбасою).

понеділок, 11 червня 2007 р.

П"ємонт вмирає

Колись Львівщина вважалась українським П"ємонтом. Так от, скоро в Україні П"ємонту більше не буде. Він вмирає. Вмирає сам. Вмирає швидше, ніж його вбивала радянська влада.
Був я на одній забаві. Людей там було під 20 чоловік. Молодь. Всі місцеві (львів"яни). Один був з Росії. З незрозумілих мені причин майже всі спілкувались з ним (а деколи і між собою) російською. Це при тому, що хлопака був абсолютно нормальним (без імперських замашок) і прекрасно розумів українську.
Так, львів"яни, такими є більшість, переважна більшість із вас. Коли в компанії є хоч одна російськомовна особа, компанія переходить на російську. Вам соромно за свою мову? Чи може вона вам не подобається? Ви вважаєте, що розмовляти російською "крутіше", ніж рідною? Чи у вас досі живе рабський інстинкт? Адже раб із хазяїном спілкується на мові хазяїна. Ми вже 15 років, як вільна країна. Вже немає "старшого" брата. А Львів зросійщується небаченими раніше тепмами. Добровільно. В такій ситуації лвів"яни не мають морального права говорити про уркаїнізацію центральної та східної України.
Скидається на те, що совєтам вистачило 50 років, щоб зробити те, чого не змогли зробити поляки, австрійці і інші загарбники, які панували тут від часів падіння Київської Русі...

Нові атракції на Винниківському озері

Був в суботу на Винниківському озері (яке належить Краківському базару). Вхід цього року подорожчав і становить тепер 4 грн з особи. Також тепер там є і нові атракції:
  • Батут. Є біля "причалу". Зрозуміло, що атракція ця коштує. Часом на ньому одночасно скаче кілька людей. А ще його якогось милого обгородили турнікетами, напевно, щоб хтось собі об них розбив голову.
  • Така стінка по якій можна лізти, ніби ти "альпініст". Стоїть там же. Нарід до неї щось не особливо рветься. Теж небезплатна.
  • Еротика! Тепер на пляжі є еротика. Деякі кобіти засмагають топлес. Раніше я такого не помічав. Може дівчата поїздили по закордонах, побачили там таке і вирішили запровадити в нас щось подібного. Як на мене - це найцікавіша атракція. До того ж вона нічого не коштує. Питання полягає в тому, чи це є прогрес у звичаях, чи черговий прояв моральної деградації нашого суспільства.

пʼятницю, 8 червня 2007 р.

Крутелики за кермом

Крутих у нас розвелось багацько. Їздять на модних і недешевих тачках. З правилами дорожнього руху (ПДР) ці хвацькі хлопці не дуже обізнані. Багато з них мають дітей. Маленьких. І дуже вони їх люблять катати на своїх крутих машинах. Тримаючи в себе на колінах. Малі, звичайно, тішаться...
Ці крутелики, мабуть, не задумуються, чому ПДР забороняють так робити. А заборона ця є дуже і дуже правильною.
При обгоні водії часто виїжджають на смугу зустрічного руху. При неправильному виконанні цього маневру є велика вірогідність зіткнення. Таке зіткрення, як правило, є дуже сильним: сила його така, ніби в"їхати в стіну на сумарній швидкості обох машин.
Ось тепер гіпотетична ситуація. Їде цей крутий з малим на колінах. Припустімо навіть, що не дуже швидко. Ремінь безпеки висить собі збоку. Раптом йому на зустіч вискакує якийсь вар"ят. Бах!.. І наш крутий своєю масою розчавлює дитину об кермо...
Так, спрацює подушка безпеки, але чи врятує вона дитину?
Так, татко відкупиться від тюрми (всі знають, в якій країні ми живемо, яка в нас "чесна" міліція, і які "неупереджені" і "незалежні" суди). Але жодні гроші в світі не повернуть життя цій дитині...

понеділок, 4 червня 2007 р.

Канал К1

Привид рядянських часів добрався і до українського телеефіру. Те, що він уже панує у сусідній Росії - ні для кого не секрет. Там уже кілька років як новини ідуть в дусі кращих радянських традицій:
1) в країни є багато ворогів, в новинах показують, які ці вороги грізні, злі і недобрі (для Росії це зараз Естонія і Грузія);
2) вождь країни - суперовий (хвалять Путіна), жодної критики на адресу вождя нема (він просто ідеал);
3) злісне спотворення (перекручення) новин.
Тепер ближче до тіла. Всі неліниві бачили, що творилось на фіналі кубка України з футболу. А ліниві це все одно побачили, бо потім кадри ганебної победінки "Беркута" облетіли весь світ. А що ж показує наш К1 - гарно змонтовані кавалки того сумнозвісного відео, причому так підібрані, що показано тільки як фанати "нападають" на "Беркут" (найрульозніший момент з побиттям дівчини вони теж вирізали); дають інтерв"ю двох "беркутівців": шефа і одного з "героїв". Шеф розказує, які погані фанати, і який нещасний "Беркут", боєць говорить те саме. Ведучі теж подають це все, ніби нічого поганого і не трапилось.
Ай-ай-ай! Яка ганьба! Понабирали собі російських продюсерів і роблять новини на зразок російських. На відміну від Росії в нас далеко не всі канали показують таку туфту.
Сподіваюсь, що український глядач правильно обиратиме, що дивитися. Падіння рейтингу - найкраща підстава гнати в шию цих продюсерів :)

пʼятницю, 1 червня 2007 р.

Львівський центральний РАГС

Надумав оце я одружитися. Досить давно надумав. Сьогодні ходив в центральний львівський РАГС заяву писати. Відразу приємно вразило, що там вже є ціла купа таких бажаючих. І це при тому, що до відкриття залишалось понад півгодини. Заяву пишуть в славнозвісній кімнаті №7. Крім власне заяви потрібно ще якісь копійки заплатити як державне мито. Але оголошення про це висить безпосередньо перед цією кімнатою. А до початку "роботи" туди нікого не пусають. Все для зручності молодят, так би мовити.
Режим роботи цієї установи теж не особливо напружений:
Пн - вихідний :)
Вв - 9:30-13:00 і 14:00-16:00 (це най напруженіший день кімнати №7 - 5 з половиною годин працюють)
Ср - вихідний (ще один)
Чт - 9:30-12:30 (аж 3 години!)
Пт - 9:30-12:30 (теж 3 години)
Сб - Обряди (9:00 - 16:45) - майже восьмигодинний робочий день!
В сумі виходить, що час на подання заяви - 11 з половиною годин (протягом тижня). А вцілому ця канторка в тиждень працює аж 19 годин і 15 хвилин. Непогано виходить...
Коли в них нарешті розпочався робочий "день" (тригодинний), то черга до кімнати №7 була вже величенька (чоловік із 20). За двадцять хвилин, які я там пробув, жодна людина не потрапила до цієї омріяної кімнати - там якісь документи друкували.
Працівники з відвідувачами поводилися відверто хамовито. Бюрократи... Тепер я ще більше нелюблю бюрократів. Ці паразити утримуються з податків, які я сплачую, і повинні мені служити (для цього вони і є на державній службі). А натомість вдають з себе незнати що.
Побачивши такий стан я звидти пішов. Тепер спробую якийсь районний РАГС.
До речі сама будівля вигдлядає страшненько - протерта підлога, стіни місцями пооблуплювалить, грибок на стелі - омріяне місце для одруження :)