неділю, 20 вересня 2009 р.

Обама - зрадник


Обама відверто кинув своїх східноєвропейських партнерів Польщу та Чехію. І якими би не були його відбріхування, зробив він це на догоду Кремлю. Важко уявити, як прикро почувають себе зараз поляки та чехи. Адже рішення про дозвіл для Штатів розмістити свої ПРО на їх території спричинило їм цілу купу проблем з Москвою. А тепер Обама їх просто кинув. Красень-парубок, що ж тут скажеш...
Для України це теж дуже важливий сигнал. Кепський сигнал. Коли Москва нападе на нас, Штати віроломно відмовляться забезпечити гарантії нашої безпеки. І байдуже, що ядерної зброї наша країна позбулася в обмін саме на такі гарантії.
Навряд чи інші гаранти (Німеччина, Китай, Великобританія та Франція) нададуть нам допомогу. Тож, у випадку російської агресії, ми залишимося з ворогом сам на сам. Реальну допомогу може надати хіба що Польща. Щоб не втратити буфену зону між собою та Кремлем...

10 коментарів:

Анонім сказав...

він здається шось і самих америкосів не сильно задовільняє ). в мене там є пост, правда чужомовний трошки

Andriy сказав...

Я цей твій пост читав :)
Система виборів президента у Штатах доволі заплутана. Але вони самі собі створили таку систему :)
А якщо серйозно, то Обама, який мав врятувати Штати, цілком може їх загнати до гробу.

Shiver2005 сказав...

Обама не обіцяв, Обама і не зрадив:)
Цілком у ситуації погоджуюсь.

Andriy сказав...

Обама - не просто вуйко зи Сєхова, він - керівник країни. І він повинен виконувати зобов'язання, які його країна (в особі його попередників) взяла на себе.

Shiver2005 сказав...

Ти наче в танку. Послухай останні слова Обами: "Ми формуємо нову американську демократію" і сшиянти його у цьому підтримують.
А тепер логічно подумай - це обіцяв дебіл Джордж Буш, який нормальний президент буде підтримувати країни з такими амбіціями і такою кількістю гівна на літр повітря? Отож, підтримувати країни, які тягнуть своє нікчемне життя нікому не вигідно.

Andriy сказав...

країни з такими амбіціями і такою кількістю гівна на літр повітря та країни, які тягнуть своє нікчемне життя нікому не вигідно - це ти про Польщу з Чехією? о_0
Так от:
1) життя в цих країнах значно краще, ніж в Україні;
2) Польща - це наразі наш єдиний союзник;
3) зобов'язання країни нікуди не зникають після обрання нового президента. Це може подобатись, може не подобатись, але так воно вже є. Наприклад, набралася вона кредитів як дурний мила, гіпотетично на виборах перемагає двічі несудимий, але борги від цього нікуди не зникають, і їх доведеться віддавати.

Shiver2005 сказав...

А що хіба не знаєш, які ляхи нахабні, нічим від москалів не відрізняються, не віриш - їдь у пшецьке село, перевір; чехи всі алкоголіки, вічно п’яні, щоправда нахабності менше, ніж у поляків, але пиво нікого не робить краще.

1)Ну мабуть саме тому там ціла купа бомжів
2)Не знаю, як у Львові, але для українця не зі Львова - це образливо, ляхи - партнер економічний, а не союзник, сам розумієш, будь-який українець не захоче дружити з ляхом!
3)Та й хоч би лишаються зобов’язання, але як Барак Обамус скаже, так і буде. Відносно кредитів, наскільки я зрозумів маються на увазі кредити України. Ці кредити давалися не Україні, а на ім’я Юлії Тимошенко, тож Україна віддавати нічого не буде.

В принципі ми мало чим від Польщі і Чехії відрізняємось, але вчимося на їхніх помилках, знаєш напевно, що дурні вчаться на своїх, ну я сподіваюся ми не такі дурні, як є.

Andriy сказав...

1) Бомжі є всюди. Тому сама по собі наявність бомжів ні про що не свідчить. Тим не менше пересічні поляки і чехи живуть краще, ніж пересічні українці.
2) У випадку війни Росії з Україною один на один у нас нема шансів. Тому нам конче потрібні союзники. Вибирати Україна не може - варіантів всього один - Польща. Польща ж є союзником України не з власної волі, а вимушено, - вона не хоче мати на східному кордоні сусідом Росію. Тому, щоб мати між собою і Росією буферну зону (Україну), вона буде нам допомагати.
3) Кредити, які взяла Тимошенко віддавати буде Україна (в тому числі ми з тобою).

Ласкаво просимо у неідеальний світ!

Прометей сказав...

Обама не є одноосібним лідером, щоб приймати такі глобальні рішення. Його роль в цих питаннях сумнівна. Очевидно, що він лише виконує волю тих, хто зробив його президентом (профінансував капанію).

Andriy сказав...

Обама є одноосібним лідером і має відповідні повноваження для прийняття таких рішень. Саме він несе відповідальність за ці рішення. Ця відповідальність залишається навіть у тому випадку, якщо він приймає рішення не самостійно.