вівторок, 8 грудня 2009 р.

Як львівшькі епідеміологи та залізничники забрехалися

Львівшька залізниця та санепідемстанція хвацько рапортують про свої надзвичайні успіхи у боротьбі з грипом. Шляхом вакцинації, звичайно. Радість від одержаних хабарів у наших хлопців-грипоборців була настільки шаленою, що геть затьмарила розум. Їхня брехня настільки дурна, що це відразу кидається у вічі.
  • Вони стверджують, що для щеплення використовувалась вакцина від сезонного грипу. Щоправда, не уточнюють від якого саме. Адже цього сезону у нас є три сезонних різновиди грипу (даруйте за тафтологію). Оскільки вакцина від одного штаму грипу неефективна проти інших,  потрібно робити 3 щеплення (або використовувати кобміновану вакцину).
  • Тим часом досягнутий нашими героями результат справді вражає: ефективність вакцинації становить 99,9%. Саме так, майже 100%. Навіть дослідження спонсоровані виробниками вакцин показують значно скромніші результати - приблизно 75%.
  • І найцікавіше. Вакцинація від сезонного грипу якимось магічним чином уберегла львівшьких залізничників також і від грипу "свинячого". Чого, як стверджують виробники вакцин, в принципі бути не може.

2 коментарі:

Анонім сказав...

головне протриматися до виборів, а там послабнуть трохи )

Andriy сказав...

Прямо як за совєтів: такої-то хвороби в нас уже нема. Тому, якщо хтось таки на неї захворів, пишем будь-що, тільки не реальний діагноз...