пʼятницю, 1 червня 2007 р.

Львівський центральний РАГС

Надумав оце я одружитися. Досить давно надумав. Сьогодні ходив в центральний львівський РАГС заяву писати. Відразу приємно вразило, що там вже є ціла купа таких бажаючих. І це при тому, що до відкриття залишалось понад півгодини. Заяву пишуть в славнозвісній кімнаті №7. Крім власне заяви потрібно ще якісь копійки заплатити як державне мито. Але оголошення про це висить безпосередньо перед цією кімнатою. А до початку "роботи" туди нікого не пусають. Все для зручності молодят, так би мовити.
Режим роботи цієї установи теж не особливо напружений:
Пн - вихідний :)
Вв - 9:30-13:00 і 14:00-16:00 (це най напруженіший день кімнати №7 - 5 з половиною годин працюють)
Ср - вихідний (ще один)
Чт - 9:30-12:30 (аж 3 години!)
Пт - 9:30-12:30 (теж 3 години)
Сб - Обряди (9:00 - 16:45) - майже восьмигодинний робочий день!
В сумі виходить, що час на подання заяви - 11 з половиною годин (протягом тижня). А вцілому ця канторка в тиждень працює аж 19 годин і 15 хвилин. Непогано виходить...
Коли в них нарешті розпочався робочий "день" (тригодинний), то черга до кімнати №7 була вже величенька (чоловік із 20). За двадцять хвилин, які я там пробув, жодна людина не потрапила до цієї омріяної кімнати - там якісь документи друкували.
Працівники з відвідувачами поводилися відверто хамовито. Бюрократи... Тепер я ще більше нелюблю бюрократів. Ці паразити утримуються з податків, які я сплачую, і повинні мені служити (для цього вони і є на державній службі). А натомість вдають з себе незнати що.
Побачивши такий стан я звидти пішов. Тепер спробую якийсь районний РАГС.
До речі сама будівля вигдлядає страшненько - протерта підлога, стіни місцями пооблуплювалить, грибок на стелі - омріяне місце для одруження :)

2 коментарі:

Роман Макарчук сказав...

а нас до речі районні загси не хотіли приймати - відсилали в центральний. таки довелося там шлюб брати :)
там ще досить цікаво поставлена на ковеєрну основу вся церемонія - тільки одна пара виходить, за ними зразу ж залітає наступна :) те ж саме з кімнатою для фотографій і місцем для розпивання сивмолічної пляшки шампанського (там ще рояль стоїть - для підкреслення поважності моменту :) )

Andriy сказав...

Там в РАГСі серед всяких писульок висить і така, де вказано, в який із тих РАГСів треба йти. Там прямо вказано, що можна йти в районний РАГС будь-кого з майбутнього подружжя.
А так як я хлоп зі Сихова, а Сихівський РАГС є в дитячому садочку... Одним словом той Франківський значно симпатичніший.
Про саму церемонію напишу трішки пізніше.