понеділок, 17 вересня 2007 р.

Туристичні атракції Львова

Цими вихідними я був у рідному місті у ролі туриста - відвідував з дружиною різні атракції. І, виявляється, тих атракції трохи є, і вони варті уваги.
Насамперед, зараз триває парад левів. Біля ратуші. Акція як на мене дуже вдала. І туристам вона безумовно подобається. Особисто мені найбільше сподобався лев Олега Скрипки:
Оригінальністю також відзначався лев з кавою (автора не пам"ятаю):
(обидві фотки не мої, а взяті з форума рідного міста).
З останнього лева деякі недоумки вже встигли повиколупувати кавові зернятка.
Парад левів триватиме ще десь тиждень. Тому, хто там ще не був, а побувати хоче - варто поспішити.
Також цікавою є і сама ратуша. А точніше - її оглядовий майданчик. Вхід туди правда платний (3 гривні), але враження вартують тих грошей. При оплаті вхідного квитка варто також розміняти кілька гривень на металеві монети, якщо є бажання подивитись на горі у бінокль.
Варто сказати, що сходи у ратуші нарешті освітлюються. А раніше темрява там була, неначе у підземеллі. Сходів багато (ну, бо ратуша висока). Майже на самому верху можна оглянути годинниковий механізм. Це чудо механіки працює вже понад 100 років. А майданчик - просто супер. Краєвид, хоч і поступається Високому замку, проте теж вражає. Видно практично всі цікаві пам"ятки архітектури цетральної частини міста. Та ще й з цікавої (і дуже незвичної) перспективи - згори. Навіть дахи в центральній частині міста виглядають щонайменше цікаво. З майданчика чудово видно, що центр Львова знаходиться у ямі. Якщо є монети по 1 гривні - пожна подивитись у бінокль. Монет я не мав, тому і в бінокль не дивився.
Єдиний (і суттєвий) недолік - вітер. Вітер був мало не шквальний. Правда, нікого з ратуші не здуло :)
Скористались ми також екскурсійним трамваєм. Нам дуже сподобалось. Вже сама ідея екскурсії трамваєм заслуговує на увагу. Екскурсія була справді цікавою. Гід був класним. У модній вишиванці і камізельці. Під час екскурсії він постійно розказував щось цікаве. Інформація про визначні об"єкти йшла в перемішку з кумедними історіями про Львів і його мешканців.
Поїздка є безкоштовною. Так, безкоштовною. Ставить її Львівське пиво. Ні, пива в трамваї не роздають і не продають. Просто оформлений трамвай пивоварнею, тобто повсюди висять їхні рекламки. Гід також нагадує про спонсора, але без перегинання палки, як це часто є, наприклад, на концертах.
Триває ця акція до кінця вересня. Знову ж таки, хто ще нею не скористався - дуже раджу. В тому числі і корінним львів"янам. Починається (і закінчується) вона на Залізничному вокзалі. Триває десь трошки більше години (але цей час буквально "пролітає"). Старт - 10 і 12 година. Прийти варто трошки раніше - щоб було вільне сидяче місце. І сідати варто поближіе до переду - щоб було нормально чути екскурсовода.

Немає коментарів: