вівторок, 18 вересня 2007 р.

Новий львівський магазин

Як я оце уже писав у попередньому пості, гуляли ми з дружиною центром міста. І от дружина помітила новий магазин з лашками біля "Split"-у. "Sali одяг та аксесуари" називається, чи якось подібно.
Заходимо ми туди. Дружина дивиться на лашки. Так як одяг мене мало цікавить, то я заглядаю на бірки з описом товару. О-па! А вони всі російською мовою. Власники магазину навіть не завдали собі клопоту перекласти на державну (і наразі домінуючу у Львові) мову свої етикетки. Як на мене це не тільки порушення законодавства, а й зневага до львів"ян.
З такими явищами треба боротися. Є для цього спеціальні органи, на зразок прокуратури і комітету захисту прав споживачів. Проте, всім відомо, які це гнилі і продажні структури.
Але прості львів"яни теж можуть (при бажанні) боротися із такою ситуацією. Достатньо просто нічого там не купувати. Як кажуть економіти, проголосувати грошима. Звичайно, ми в тому магазині нічого не купили. І якби так робило багато людей, то власники тої точки або нарешті спромоглися перекласти свої бірки, або цю точнку закрили.

1 коментар:

Роман Макарчук сказав...

цілком підтримую. схожу тактику застосовую до різноманітних нахабних бариг-москалюг, які часто-густо вже настільки "зажралися" на завищених цінах, що почали себе вважати щонайменше елітою :( вчити таких треба "рубльом"!