вівторок, 30 жовтня 2007 р.

Обмеження громадянських свобод в павутині вже в Україні

Ну ось наша бананова республіка стараннями нашого двічі засудженого прем"єра долучилася до ще одного ганебного переліку країн. Країн, у яких здійснюється контроль за діяльністю людей у Інтернеті.
Від 10 жовтня цього року, щоб наша міліція і інші подібні служди отримали доступ до будь-яких електронних даних певної особи, їм достатньо мати таєний дозвіл голови апеляційного суду.
Дуже цікаво також і те, що ця інформація з"явилась тільки на Українській правді. Інші інтернет-видання її просто проігнорували... Проігнорували обмеження громадянських свобод...
Отож, бажано не тримати на вітчизняних серверах важливої конфіденційної інформації.
Але і закордонні сервіси теж не надто надійні.
Ненадійними є сервіси компанії Yahoo!, яка порушує конфіденційність інформації. Ші Тао зараз відбуває свій десятирічний термін саме завдяки Yahoo!.
Microsoft може стерти блог на вимогу, якоїсь країни. Як це було зроблено з блогом Дзяо Джінга.
Google теж не святий. Він займається цензурою. Тим не менше він виглядає надійнішим - я не зустрічав інфи, що Google розголошувало конфіденційні дані.

1 коментар:

Анонім сказав...

Н-дя. Дуже прикро. По суті це ще гірше чим кучмізм. Там хоть і робили такі самі речі но не легалізовували їх, тобто вони розуміли що роблять і не робили з нас останніх недоумків які виконують "таємні" постаново-закони.

Показовим є то що вже використали цей закон. Хоча нашому великому Брату ще явно далеко до американського чи російського, там повна гайка.