середу, 3 вересня 2008 р.

Нові тарифи на тепло у Львові

Вчора виконком Львівської міської ради підвищив тарифи на тепло (гарячу воду та опалення). Було кілька дуже цікавих моментів у цьому рішенні.
По-перше, тарифи Залізничнетеплоенерго істотно нижчі ніж тарифи Львівтеплоенерго. Це при тому, що у власноті останнього перебуває дві ТЕЦ. Якщо хтось не знає, то ТЕЦ надзвичайно ефективні у виробництві теплової енергії, набагато ефективніші ніж звичайні котельні. Пояснення є про те, що Залізничне теплоенерго провело енергозберігаючі заходи, а Львівтеплоенерго - ні, свідчить радше про масштаби розкрадань коштів у останньому. Варто згадати, що керівником Львівтеплоенерго є Богдан Кіт, брат дружини Андрія Садового.
По-друге, цифри у першому та другому повідомленнях зовсім не сходяться: наприклад, виходить, що Львівтеплоенерго планувало збільшення від 176,42 грн до 269,94 грн за 1 Гкал, а збільшили до ... 143,21 грн (менше, ніж попередній тариф!).
По-третє, як випливає з повідомлення про підвищення тарифів, під час затвердження не було представлено економічного обгрунтування нових тарифів. Тобто, виглядає так, що тепловики сказали, що хочуть більше, а міськвиконком дав свою згоду, не вдаючись у деталі, чи є в тепловиків достатні підстави для цього.
По-четверте, завтердження відбувалось за умов конспірації: тарифи не були включені у порядок денний, і до їх розгляду приступили, коли більшість журналістів уже розійшлася. Як тут не згадати, що

Немає коментарів: