пʼятницю, 19 червня 2009 р.

Нове обличчя Львова

Попередній протест проти будівництва бункера був не надто чисельним. Тож, щоб не бути одним з тих "діячів", вся діяльність яких зводиться до пустої балаканини/писанини, подався і я на чергову акцію.
Цього разу людей було більше - чоловік 40-50. В основному - молодь. Було і декілька мешканців, які за планом Криворучка незабаром стануть сусідами бункера. Акція була креативною: учасники повдягали маски, демонструючи "нове обличчя Львова", був також макет бункера, успішно зруйнований під кінець дітьми протестантів. Один хлопець ходив з мегафоном і закликав перехожих долучатися до акції. Перехожі не велись. Коли почалось засідання міськради, протестанти кричали "бункер геть". Кричали так, що наші негідники-обранці зачинили вікна в сесійному залі, щоб цього не чути :)
Під кінець до протестувальників підійшов Сірик. Такий собі панок, ширший ніж довший, з пихатим виразом обличчя. На запитання про бункер він поніс маячню про археологічні здобутки у місті за його керівництва. Трохи вже часу минули з тих славетних часів добробуту і благополуччя. Але по місту тоді ходили чутки, що основною метою "групи Сірика" були земельні оборудки, яким Буняк не надто сприяв. І що після усунення Буняка Сірик тихцем провернув багатенько сумнівних справ.
Ну з владою все зрозуміло - їм головне хабара чи відкат хапнути. Але львів'яни мене дивують, - їм байдуже, що незабаром буде спотворена одна з найгарніших вуличок старого міста (УкрСоцБанк видаватиметься красенем порівняно з бункером Криворучка), міста, у якому жити їхнім дітям і онукам.

Деталі і трошки фоток можна переглянути на ЗІК-у і Захід.нет-і.

Оновлення: на ЖЖ виклали ще фоток.

2 коментарі:

Levenya сказав...

Люди зневірились. Ті, хто підходив, казав: "А хіба то шось зміне?" І йшли геть...

Andriy сказав...

Якщо не робити нічого - то точно нічого не зміниться. Спадає на думку відповідний анекдот про тих, хто не цікавиться політикою...