четвер, 24 вересня 2009 р.

Байдужість вилазить боком

Головна проблема нашої країни - поголовна байдужість людей. Справа в тому, що більшості людей байдуже навіть до свого найближчого оточення. Наприклад, на місці дитячого майданчика починається будівництво чергового хліва "елітного житла". Майданчик потрібен сотням людей (мешканці навколишніх будинків, які мають або скоро матимуть дітей чи внуків). А кіпішувати проти будівництва буде в кращому випадку кільканадцять людей. Решті - байдуже. Інший приклад - тарифи на комунальні послуги. Наша (львівська) міська рада приймає будь-які тарифи, які захоче Садовий. При цьому депутатам навіть не роздають банальної калькуляції цих тарифів. Просто Садовий каже, треба щоб було стільки-то і стільки-то. І депутати дружно голосують. Люди ж справно це все оплачують і... знову обирають тих самих депутатів і того ж мера.
Далі проблема шириться на державний рівень. Людям байдуже, що влада розкрадає здерті з них податки, що фабрики і заводи опиняються у сумнівних руках за безцінь.  Наслідком цього є катастрофа у галузі медицини і колосальне безробіття. Але людям і далі байдуже. Люди дають хабарі лякарям (варіанти: вмирають або стають каліками) і знаходять нову роботу (варіанти: їдуть на заробітки або спиваються).
Людям здається, що "їхня хата скраю". Але приходить момент, коли... якесь чмо добирається до того "краю". І людину просто виганяють з її власної хати. Тої, що була "скраю"... Наприклад, у Донецьку виселили з хати Ірину Крамарчук. Якщо ви думаєте, що це якась "дрібна рибка", то помиляєтесь. Вона - майор УБОЗ-у Донецької області!
Цього вам не покажуть по зомбіящику. Але такі випадки траплятьмуться і далі. І то частіше. Тому, що байдужіть рано чи пізно вилазить боком!

7 коментарів:

Shiver2005 сказав...

Коли в одному універі обговорювали цю проблему в одному універі запиталися, якби ви були на державній посаді ви би крали? Відповідь була одностайною - звичайно!
Ось і вся відповідь. Люди в нас хочуть не справедливості, а разом красти.

Andriy сказав...

Це просто свідчить про те, який контингент вчиться у одному універі...

Shiver2005 сказав...

Констинген кращий, за інші універи, але так вчинив би кожен - 100%, ну хіба що дебіл якийсь клав би собі не у кишеню.

Andriy сказав...

Вважати злодія нормальним, а не злодія - дебілом...
"Дебільною" я вважаю поведінку двох груп людей:
1) Власне злодійня (ті, що для тебе нормальні). Вони між іншим кримінальні злочинці. І загроза потрапити до буцигарні для них висітиме до смерті.
2) Ті, кому байдуже, що злодійня розкрадає країну. Нашу країну! Мені складно зрозуміти, як людині може бути байдуже, що її обкрадають і нагинають. А як може бути байдуже до того, що обкрадають, калічать і вбивають дітей (!), я щось не можу зрозуміти.

Роман Макарчук сказав...

от сто процентів згоден з останніми словами Андрія - як результат логіки "кожен собі сам накрадає скільки зможе" ми вже маємо наприклад купу хат під Львовом з гарними подвір'ями і дорогими машинами, які їздять по розбитих дорогах ЗАГАЛЬНОГО призначення і їм пофігу, бо головне, щоб в них в дворі і в хаті було "як в людей". А той факт, що поза двором в лайні вони проводять більшість свого життя якось до уваги не береться. сумно.

Andriy сказав...

Дехто з таких особин потрапляє у пригоди на дорогах загального користування. Як от Буняк на своєму джипі :)

Анонім сказав...

неправда про це шо 100% вчинив би кожен... контингент кращий в одному універі? там мабуть вчаться діти злодіїв при владі от і теж би крали. але це не значить шо той контингент дійно кращий.
я б не крав, може я й дибіл... але саме тому я ніколи не буду працювати там де на тих хто не краде дивляться косо і які там на довго не затримуються.