середу, 18 липня 2007 р.

Спостерігаючи за аварією з фосфором біля Ожидова

Знову нам не пощастило. Під Ожидовом перекинулось 11 вагонів з жовтим фосфором. Жовтий фосфор - це трутка серйозна. І поводитись із ним треба відповідно.
Дуже цікаво спостерігати за реакцією влади на цю аварію. Дехто її вже називає катастрофою, хоч нарізі ніхто ще не загинув.
Ще вчора в обід МНСники стверджували, що аварія повністю ліквідована. А вже сьогодні вранці з"ясовується, що вночі фосфор все ще горів. Брешуть... Нам знову брешуть... Дуже нагадує сумнозвісний Чорнобиль.
А тепер про дійових осіб. Керує там наразі Кузьмук. Міністра Шуфрича немає - він у Лондоні. Як ловити браконьєрів під Києвом на камеру - то віт тут як тут, а от коли справи серйозні - то його нема.
Ющенко дає вказівки "погасити і ліквідувати", Янукович стверджує, що все нормально, а з винними він розбереться.
Наші "дорогі" перші особи в області теж відсутні. А Олійник взагалі перебуває невідомо де. А не так давно, 10 липня він організовував у лісі грандіозну забаву з нагоди свого дня народження.
Піскун розказує, що це теракт. Піскун, як відомо, нічого зробити так і не спромігся, проте розказування байочок у нього добре виходить.
Рудьковський намагається спихнути вину то на казахські вагони, то на Ющенка. Коли міністр транспорту розказує, що у аварії потяга винен президент, то він тим самим розписується під власною некомпетентністю як міністр транспорту. Тим часом самі казахи стверджують, що з вагонами все було гаразд. І тут є два варіанти: або з вагонами таки все було гаразд, або не було. Якщо вагони були в порядку, то зрозуміло, що казахи тут ні при чому - винна наша залізниця. Якщо ж ванони були несправні - то наша залізниця не повинна була їх приймати на перевезення. А оскільки вагончики доїхали аж до Буська - значить залізниця їх таки прийняла. В будь-якому випадку зрозуміло, що з міністерством транспорту не все файно. Тим паче - це не перший потяг, який сходить з рейок останнім часом.
Проблема ж з фосфором нікуди не ділась - екологи б"ють на сполох.

Немає коментарів: