вівторок, 8 січня 2008 р.

Різдво і новий нет

Промайнув грудень, корпоративна новорічна вечірка в одному із відповідних львівських закладів, прийшов новий 2008 рік, навіть Різдво вже закінчується. Дехто сьогодні вже працює, але маршруток по вулицях їздить більше, ніж машин. Отже основна маса львів"ян все ще відпочиває.
Тим часом, між Новим роком та Різдвом, я собі поставив небезвідомий в народі ОГО! Були деякі трабли на стороні Укртелекому, але, оскільки я не був впевнений, що проблема не в мене, то я досконало вивчив телефонну розводку у власній хаті і навіть трошки далі. Потім довелось трішки переконфігурувати модем (яко брідж), який був придбаний у того ж таки Укртелекому, але на цьому основні проблеми були вичерпані.
Мушу сказати, що нет цей класний, і якихось проблем (типу відсутності конекту) не спотерігалося ані в пікові години, ані навіть на саме Різдво.
А ось налаштування цього ОГО під лінуксом - це вже не така проста справа. В укртелекомівській інструкції по підключенню про інші операційні системи окрім Віндовса - жодного слова. Довгенько ж я помахався, щоб підключити ОГО на SUSE 10.2 (моя стара система). На новій, 10.3, це теж заняло немало часу. Спочатку були трабли з сервісом smpppd, а потім виявилось, що тепер kinternet має ще одну іконку, яка використовується з"єднання, яке вже підключене, але дані по якому ще не бігали :) На вигляд ця іконка дуже схожа на відсутнє з"єднання, що власне і спантеличувало мене довший час.
Але все це не надто важливо порівняно з головною подією глобального масштабу:
Христос народився!

1 коментар:

Анонім сказав...

Славімо Його!!