середу, 16 вересня 2009 р.

Знову про гральний бізнес

Я вже писав, що заборона грального бізнесу це неправильний крок. Є певна категорія людей у яких є потяг до азартних ігор (аналогічно є категорії з потягом до тютюну, алкоголю і т. ін.). І ця ці люди не зміняться скільки б дебільних законів не приймала наша продажна Верховна зРада.
Пройшло кілька місяців після заборони грального бізнесу, і можна побачити наступне:
  1. Власники цього бізнесу (люди багаті і впливові) не чинили істотного спротиву. І це при тому, що держава їх кинула на бабло (вартість ліценції не була повернута).
  2. Влада і особливо прем'єрка на цьому успішно попіарилися. Дехто з людей повірив, що все це робилося для людей. Яка наївність!
  3. Частина гральних закладів закрилась.
  4. Решта змінили вивіски на "покер-клуби" та "комп'ютерні клуби". Наявність інтернету взагалі робить заборону грального бізнесу нереальною в принципі. Адже будь-який гравець мінімально знайомий з комп'єтером та інтернетом може успішно продовжувати грати на гроші. Правда, в цьому випадку бюджет нашої нещасної України не отримає уже нічого. Звісно, з бюджетом держави все гаразд, тому така дурниця нікого у владі не турбує.
Гральний бізнес успішно перейшов у тінь. А наша держава позбулася немалих доходів, які їй просто непотрібні. Особливо під час кризи.
Хто виграв від цієї ситуації? Тимошенко і, як не парадоксально, принаймні деякі власники гарльного бізнесу! Ті, що заборону успішно пережили. Можливо, саме вони і були ініціаторами заборони?

4 коментарі:

Levenya сказав...

Так все гарно і аргументовано виклав, що тобі повірити набагато легше, ніж солодкавому голосу Юльці, який сповіщує "радість" для людей - грального бізнесу не буде.

Andriy сказав...

Вона - політик, до того ж ще й кандидат в президенти. Вона піариться перед народом - біомасою зазомбованою ящиком.
Я ж просто викладаю свої думки. І не біда, якщо моїй аудиторії ці думки не спродобаються :)

Анонім сказав...

рельно піариться. в тій країні всім похер на закони і так. тобто простим смертним не похер бо з них можна взяти, а всім решту бандитам похер.

Andriy сказав...

В тому то і полягає головна проблема країни - людям байдуже. Купка спритних виродків перетворила їхнє життя на жалюгідне скніння, а людям (які скніють!) і далі байдуже.
Мене це морально вбиває :(