пʼятницю, 2 жовтня 2009 р.

Смерть Наталі Мортон

Кілька днів тому померла Наталі Мортон (Natalie Morton), 14-річна англійська школярка. Сталося це через годину після застосування вакцини Cervarix.
А далі події розгорталися за до болю знайомим сценарієм. На четвертий день після смерті дівчини офіційна комісія вакцину "відмазала". Встановлена комісією причина смерті не менш дебільна, ніж у випадку з Тищенком, - пухлина в серці та лівій легені. Це виглядає дуже підозріло з огляду на те, що смерть від пухлин зазвичай є повільною і тривалою. Незрозуміло також, чому до моменту вакцинації ніхто не помітив, що в дівчини такі серйозні проблеми із здоров'ям...
Що таке Cervarix? Це вакцина від раку шийки матки.  Виробник - компанія GlaxoSmithKline. Є також альтернативна вакцина Gardasil від Merck.
Ну а тепер деякі цікавинки.
По-перше, один із варіантів Cervarix містить сполуки алюмінію. Сполуки алюмінію є токсичними і канцерогенними. Отож для вакцинації від раку людям (дітям!) вводять канцероген.
По-друге, рак шийки матки хвороба відносно рідкісна. Основна група ризику - жінки віком 35-55 років.
По-третє, дія вакцини триває десь 6 років. Відсутність даних про триваліший ефект особисто я розцінюю або як відсуність відповідних даних (що означає недостатнє тестування), або як приховування не надто вражаючих даних (що свідчить про неефективність вакцини після цього періоду). Виробник на сайті взагалі вказує 4 роки.
По-четверте, у Великобританії цю вакцину колють дівчатам підліткового віку. Це вже цікаво. Ризик захворювання для них мінінмальний. А коли вони потраплять до вікової групи ризику (35-55 років) вакцина вже навряд чи діятиме.
В чому ж причина цієї катавасії? Все просто. Одна тільки Великобританія закупила 1,4 мільйони доз (у Сполучених Штатах вона все ще не затверджена). Ціна однієї дози приблизно 360$. Отже дохід GlaxoSmithKline лише у Великобританії - приблизно пів мільярда доларів.
Це просто бізнес. А здоров'я людей -  це просто гарне прикриття для цього ганебного бізнесу.
Чому ж вакцинують підлітків, а не жінок з групи ризику? На перший погляд здається, що краще вакцинувати старших - адже їх більше, ніж підлітків (отже і заробити можна більше). Але насправці цю "операцію" провести дуже складно - не всі жікни працюють, а ті, що працюють, перебувають у безлічі офісів (заводів, майстерень). А от підлітків хоч і менше, але вони майже всі перебувають у школах. А це істотно спрощує процес вакцинації.

2 коментарі:

Анонім сказав...

взагалі вакцини це дуже дискусійна тема. оскікльки там велике бабло то нам завжди будуть пропонувати\переконувати\"зобовязувавти" вколоти всяке гімно. от візмуть придумають через років сто вколювати всім вагітним вакцину шоб їх діти коли народяться могли дихати... ну але звиняйте, нашо оцим істотам під назвою люди був даний моск? колотися від раку шийки матки це тре мати дар або тільки "одну ізвівіну і ту на сракє". гаразд дитина може не шарить, а шо з батьками?
взагалі дивно шо така херня відбувається у велкобританії, чи вони там теж всі злодії хабарники і так далі...

Andriy сказав...

До речі, це же Cervarix можна вважати "вакциною від мозку": одній дівчині в результаті вакцинації мозок став пошкодженим настільки, що вона зараз "is relearning simple tasks". Не знати, кому більше незаканало, їй чи Наталі Мортон..
Батьки - безвідповідальні ідіоти, інакше важко сказати.
З іншого боку сучасті підлітки в курсі про нет. Логічно, що вони в курсі, що в неті можна не тільки халявну порнуху шукати.