четвер, 26 листопада 2009 р.

Банкіри + держава проти народу України

Банкіри таки добилися свого: Ющенко видав указ, а митники обіцяють його виконувати. Отож, боржників тепер "закрили" в Україні. За кордон їм - зась. Тут варто пам'ятати, що указ президента - підзаконний акт. А відповідність цього указу законодавству України дуже сумнівна.
Тим не менше президент продемонстрував цікавий підхід - заборонити виїзд за кордон лише боржникам. І при цьому не обмежувати такий виїзд оцим категоріям:
  • Керівництво НБУ. Ці хлопці прекрасно знали, що коїться з кредитуванням ще до кризи. І нічого не робили. А про їхню поведінку на початку кризи щодо підтримки курсу національної валюти не писав уже хіба лечачий...
  • Керівництво банків. Ці хлопці теж чудово знали ситуацію. Тим не менше продовжували видавати кредити без застави, купа з яких була завідома "мертвою". Ці хлопці також не віддавали депозити громадянам (порушуючи і закон і власний договір).
  • Працівники кредитних відділів банків. Ці хлопчики й дівчатка особисто видавали кредити направо і наліво. Чудово знаючи, що значну частину з них ніколи не буде повернуто.
Отож, наша держава вчергове показала своє антинародне обличчя. І вона сама не зміниться. Змініти її можемо лише ми.



P.S. А тим часом колишній керівник сумновідомого банку "Надра" Ігор Гіленко, та колишня віце-президент цього ж банку Оксана Кірієнко щасливо насолоджуються життям десь закордоном.

Немає коментарів: