вівторок, 17 лютого 2009 р.

Депутати міськради вкотре проявили одностайність. Проти львів'ян

Вчора було прийнято бюджет розвитку Львова на цей рік. Його сума - 1 089 млн грн.
Спочатку міські обранці критикували цей бюджет на чім світ стоїть. Але після двох нарад голів фракцій з мером... бюджет розвитку був прийнятий майже одноголосно. Депутатики чудово показали свою принциповість. А також ставлення до інтересів своїх виборців.
Це вже далеко не перше рішення міськради, яке вона приймає одностайно, і яке, за дивним збігом обставин несе істотну шкоду львів'янам.
Але повернімося до буджету розвитку. Як відомо, богр Львова становить 450 млн грн. Так от, бюджет розвитку передбачає збільшення цього борку ще на 842 млн грн (частково у валюті). Отож сумарний борг міста становитиме 1 242 млн грн. Це при тому, що бюджет міста становить 1 361 млн грн. Що це означає?
По-перше, в певний момент на повернення боргу (і відсотків) піде практично весь міський бюджет. За які гроші місто утримуватиме свою господарку (разом з міськрадою та мером) - невідомо.
По-друге, борг на мешканця зросте від приблизно 500 грн до 1 500 грн. Це немаленька сума, і багато львів'ян на це не погоджуються (наприклад, я).
Ну і звичайно Львів будуватиме стадіон за власний рахунок. Адже пошуки Садовим інвестора завершилися повним фіаско.

Немає коментарів: