четвер, 1 жовтня 2009 р.

Ти винен штуку баксів!

Так-так, саме ти. Якщо ти громадянин України, то ти винен майже штуку баксів. Ти був розумним і не брав кредитів? Нічого, ти всеодно винен порядка штуки баксів. Їх взяла в борг наша держава.
Якщо пересічний українець отримує 2000 гривень платні, то йому треба працювати 4 місяці лише для того, щоб віддати цей борг. Але йому треба ще щось поїсти, бо 4-місячний піст закінчиться фатально. Тож насправді відробляти доведеться значно довше. А тепер врахуйте, що цей тягар фактично лягає на працююче населення. А працюючих в нашій країні, мабуть, менше половини.
Насправді це ще не все. Адже позички бере не лише держава. Наше місто теж їх понабирало немало. Можливо також, що і на обласному рівні бралися кредити.
Зараз мало хто над цим задумується. Але коли цирк поїде вибори закінчаться, влада припинить сюсюкатися з лохторатом людьми. І для багатьох раптова поява у власній кишені -1000$ стане новорічним сюрпризом...

P.S. Частину цих боргів нам можливо подарують. Тим не менше, принаймні левову частку віддавати таки доведеться. Активів у держави залишилось небагато. Олігархи для влади "свої". Тому реально тягар ляже на пересічних громадян.

6 коментарів:

Levenya сказав...

Отож криза у нас forever.

Andriy сказав...

Це залежить від людей :)

Анонім сказав...

в нас дофіга багатих і заможніх людей. якшо б скинулися, то безпроблем би погасили. от хай держава зробить їм стимул скинутися)

Andriy сказав...

Якщо припустити такий фантастичний варіант, що 150 найбагатших людей країни продадуть своє (зазвичай накрадене) майно, і віддадуть виручені гроші державі для погашення нею боргу, то... цього буде замало! Назбирається $30+ млрд, а треба $40+ млрд.
А тепер повернемося до реальності: наразі держава допомагає оцим людям за рахунок простих громадян.

Анонім сказав...

та не тільки найбагатші. найбагатші дають більше, менш багаті бають менше, ще менш - ще менше. тікі вот шкода шо держава не та і люди не ті )
(а доречі десь же таке було здається, в японії чи де? шо народ свої цінні речі віддвав задля загального блага)

Andriy сказав...

Які люди, така і держава :)