вівторок, 6 жовтня 2009 р.

Кіди ідуть наші гроші за "теплове навантаження", або про що промовчав Садовий

Всім відомо, що Львів - одне з небагатьох міст, де у рахунках за комунальні послуги є графа за "повітря" "приєднане теплове навантаження". Немає потреби нагадувати, що ця сума взята зі стелі, і, що за це слід окремо "подякувати" меру та міським депутатам.
Куди ж ідуть ці кошти? Якщо ви подумали, що на оплату газу, то дуже помиляєтесь. Ці кошти нашими тепловиками банально дерибаняться.
Сьогодні маємо черговий приклад. Садовий влаштував показуху і похвалявся підготовкою до зими. Про це написали і на сайті міської ради, і на підлабузницькому захід-неті.
Так ось, на Братів Тимошенків міняють 107 метрів теплотраси. А теплотраса ця за невідомим збігом обставин призначена для двох приватних котеджиків. Дуже цікаве розпорядження коштами у час, коли заміни потребують теплотраси, які обігрівають десятки багатоповерхівок. Чи не так? А такі роботи коштують чимало. Одна лише труба винесе не менше 30 000 гривень. Мені дуже цікаво, яку суму збирає Львівтеплоенерго за рік з щасливих власників оцих двох будиночків...
Це лише один випадок, який став відомим. Більшість же таких фокусів взагалі не відомі львовцям. Але львовців це не дуже хвилює. Та й справді, чому би їх мало цікавити, як їхнє підприємство розпоряджається їхніми грішми?

8 коментарів:

Unknown сказав...

Західнет не підлабузницький, а є його, садового, таксамо як і люкси, і т.д. і т.п. То як вони можуть обсирати свого господаря?

Andriy сказав...

Ставлення захід-нету до Садового відверто підлабузницьке. Люкси поводяться аналогічно :)
Я розумію, що це власність (можливо опосередковано) Садового. Але факт залишається фактом - це інтернет видання підлабузнюється до мера. Це мені нагадує часи СРСР, коли всі мас-медіа лизали зад компартій...

Levenya сказав...

Ото Садік додумався, щоб робити піар на 100 метрах труби, що ведуть моднячих будинків фактично у центрі міста?! Видно, наш мер не має клепки навіть як зробити собі піар...

Andriy сказав...

Клепку він має. Адже хвалебні оди розповсюджені з цього приводу не містили згадки про те, що оця вся заміна ведеться для двох крутеликів. У пересічного читача складається враження, що це 100 труби загального користування. І що користь від цього буде для багатьох львів'ян.
Не міг же Садовий знати, що якийсь там блогер довідається про цей цікавий нюанс :D

Анонім сказав...

в нас нема жеку, в нас є спілка власників і її голова. всьо як місто тільки дуже дуже зменшене. і шо ви думаєте, той хто при владі, той так само цікаво кошти розповсюджує. все як в реальному житті)). а замінити командуючого ніхто не хоче. а той хто хоче той значить хоче і буде робити аналогічно )
і доречі кожен раз кричать на зборах "шо за теплонавантаження, шо за фігня, не будем платити, лалала...". командуючий розводить руками "мол сказали платити і не гребе", а піти садити на палю мера депутатів і всіх решту до того причетних - все, нема нікого )

Andriy сказав...

У нас (а особливо в Росії) ходить купа приколів про те, які естонці заторможені. Але коли я читаю про те, як вони розгребли проблеми свого ЖКГ, мені починає здаватися, що це не вони заторможені, а ми.
Тож чим ми відрізняємося від естонців?
Для естонців найменший натяк на популізм звучить як зрада національної ідеї.
Для (більшості) українців пітріотизм закінчується там, де починається власна кишеня. І це для нас закінчиться дуже плачевно.

Анонім сказав...

якось підозріло немає оптимізму в твоїх останніх постах\коментах :)

Andriy сказав...

Ти вважаєш, що у держави, якою керують безмозкі хапуги, і яка не має боєздатної армії, оптимістичне майбутнє?
Між іншим, у Грузії справи з армією і з керівництвом були набагато кращі, ніж у нас...