пʼятницю, 9 жовтня 2009 р.

Чому чиновники, судді і міліціонери не повинні порушувати закон

Наші чиновники розкрадають державу. Міліція катує затриманих. Судді судять за гроші. Останній резонансний випадок - засудження Галкіна до трьох років позбавлення волі умовно. Засудли його за те, що його жорстоко віддубасили особи, яким явно не місце в органах внутрішніх справ.
Ганебний вчинок міліціонерів прикрили ганебними діями у прокуратурі та запечатали ганебним судовим вироком. Наші чиновники, судді та міліціонери поводяться злочинно. І їм чомусь здається, що їм за це нічого не буде. Так от, їм не слід так поводитись. Справді. Бо ризикують. Це їм тільки здається, що вони недосяжні для громадськості. Вони такі ж люди, як і всі інші. З плоті і крові.
Наразі їхня препаскудна поведінка привела до того, що в суспільстві до них є стійке негативно-вороже ставлення. І, враховуючи істотне зубожіння людей (привіт від Крєзи), в цьому суспільстві створюються вкрай небезпечні умови. І небезпечні вони для оцих, які вважають себе вищою кастою.
Ліричний відступ. Колумбія. 80-ті. Пабло Ескобар веде війну з державою. У цій війні загинуло близько 600 поліцейських, купа чиновників (включно з міністром юстиції) та половина суддів верховного суду. Проте для багатьох бідняків Пабло Ескобар був героєм! І саме завдяки їхній підтримці він роками успішно воював з урядом.
До чого тут Україна? А до того, що ситуація в суспільстві прямує до колумбійської. Питання для роздумів для чинуш, суддів та міліціонерів: хто буде мішенню, коли у нас з'явиться свій Пабло?

4 коментарі:

Анонім сказав...

і обідно що чинний президент це проігнорував, при тому, що точно знав, оскільки про це його прямо питали на правді та кореспонденті здається.
так само це ігнорить вічно трезвий, демонстративно пішовший у (і успішно вернувшийся з) відставку(и) пан міністр луценко... так само це ігнорить допізна тяжко працююча вона, та що пані тимошенко а не Україна... так само це ігнорять всі решту гаранти закону права і тд і тп. хоча всі дуже добре про це (і про все інше такому подібне) знають. а нічо не роблять, тільки по телеку п...дять.

Andriy сказав...

Усі перелічені тобою особини приклали лапу до створення такої ситуації в державі. І їм "так - зашибісь" (c), наразі... :)

Анонім сказав...

а оцей хлопчина, дав якесь ексклюзивне інтервю прессі, як там всьо було, чи він і всі його рідні вже давно залякані до смерті?

Andriy сказав...

Не знаю як саме, але про цю справу пронюхав інфопорн. І написав відповідий пост. Після цього наше МВС принаймні кілька днів DoS-ило цей пост на інфопорні. Потім вимагало, щоб цей пост зняли. Але його вже закроспостили на інших ресурсах, і сховати шило в мішку не вдалося.
Галкіна в відділку віддубасили так, що він щось там попідписував. Але він відмовився від тих свідчень, коли його випустили. За справу взялась Монтян, але суд першої інстанції вони програли.
Весь розвиток подій детально описаний на інфопорні.
Пресі ж ця справа нецікава.