понеділок, 26 жовтня 2009 р.

Операція "Свинячий грип"

Почалося все з Мексики. Світові мас-медіа відразу почали нагнітати ситуацію. У самій Мексиці вживалися безпрецедентні заходи. Можна глянути на відео, на 1:42 нагадує кадри з фільму про біологічну війну. Тим часом Мексика - бідна країна, а світові байжуде, що у війнах тамтешніх наркобаронів гине купа людей. Аж раптом такий hi-tec і така пристальна увага...
Також побутує думка, що H5N1 - творіння рук людських. Цю ідею не варто відразу відкидати як неможливу. Адже відразу після початку епідемії  стали відбуватися щонайменше дивні речі.
За кілька місяців 4 фармацевтичні компанії США практично одночасно створили вакцини від свинячого грипу (вражаюча оперативність). Вакцини не були належним чином протестовані.
Тим не менше, американська Food and Drug Administration дозволила їх використовувати. Всі 4. І теж у небувало швидкому ритмі. Мас-медіа кричать, що вакцини безпечні. Але, по-перше, цього ще ніхто не перевірив, а по-друге, принаймні деякі з них містять формальдегід і thimerosal  (сполука ртуті), які є канцерогенами.
Знову ж таки практично відразу уряд США замовив фармацевтичним гігінтам 159 млн вакцин і величезні партії антивірусного препарату Tamiflu. Витрати становлять мільярди доларів. Цікаво також, що такої масової вакцинації не було з 50-х років, коли боролись з поліомієлітом.
За останніми даними смертність від свинячого грипу у США становить понад 1000 осіб. Це не більше ніж від звичайного (сезонного) грипу - 30 000 за сезон. Тим не менше 24 жовтня Барак Обама вводить в країні надзвичайний стан.
Існує думка, що уся ця катавасія зі свинячим грипом спланована і втілюється фармацевтичними компаніями з метою наживи. Державні ж чиновники сприяють цьому свинству, тому, що куплені.
Але я не думаю, що кілька мільярдів баксів прибутку - це справжня мета цієї грандіозної затії. Я припускаю, що це просто ширма для чогось дуже серйозного. Можливо навіть, що це відмазка для оголошення дефолту по державних облігаціях або по долару. Адже і з державним боргом, і з дефіцитом бюджету у США істотні проблеми.
Поживемо - побачимо.

2 коментарі:

Levenya сказав...

страшно, що за гарними гаслами, мовляв, як ми дбаємо про людей, ховається великий і незбагенний пласт інформації

Andriy сказав...

Великий, але цілком збагненний :)