неділю, 29 листопада 2009 р.

Розбійні напади на митників. Перші ластівки?

Вони протиставили себе суспільству. У них явно зашкалює "барзометр" (згадати хоча б мисливця на людей Лозінського, чи депутатів-дітолюбів). Вони обкрадають людей та знущаються над ними. Вони - це чиновницька "братія".
Чиновникам чомусь здається, що їхньому добробуту нічого не загрожує тільки тому, що вони належать до своєї касти. Проте життя жорстоке, і місцеві "робін гуди" не сплять. Днями було вчинено 2 розбійні напади на митників: 25 листопада у Львові та 28-го у Жовківському районі. В першому випадку оголосили про викрадення цінностей на 60000грн, в другому - на 20000грн.
І тут наші представники чиновництва (в цьому випадку - митники) опинилися у ситуації, де:
  1. Вони змушені дуже занижувати суму, на яку їх обікрали. Адже платня у них невеличка, а основний дохід має м'яко кажучи не зовсім законний характер. Тому вказати справжню суму вони не можуть. Невже хтось повірить, що шестеро людей зважилися на розбійний напад задля 20000гр?
  2. Люди ненавидять чиновників і відверто симпатизують "розбійникам" (погляньте на коментарі до повідомлення про другий напад). В такій ситуації спіймати їх буде вкрай важко. Звичайно, міліція може схопити випадкових людей і катувати їх, поки вони не зізнаються (як було з Юрієм Мозолою). Але це замість вирішення проблеми може її ще більше загострити.
Я вже писав, чому чиновники, судді, міліціонери і їм подібні не повинні порушувати закон. Як не дивно, до людей не доходить, що руйнуючи правову державу в Україні, вони руйнують правову державу в країні, де живуть вони і їхні сім'ї.


1 коментар:

Анонім сказав...

потрібно перевірити:)